WORKOUT DANCE 

Dansen is een goede stimulans. Het houdt het lichaam en geest jong.
Streetdance is ontstaan op straat in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels binnen deze dansvorm en alle bewegingen zijn goed.
De spieren van de kinderen worden sterker en soepeler. We stimuleren de bewegingen (sierlijk of strak) en laten het ritme voelen. Muziek is hierdoor de katalysator naar expressievere en emotionele uitingen. De kinderen worden aangemoedigd samen te werken aan danspassen, die gebruikt worden ter aanvulling van de choreografie. Hierbij wordt gelet op gelijkwaardigheid en communicatie. De kracht van de herhaling komt hier naar boven.

In de workshop beginnen we met een energieke opwarming van de spieren. Daarna wordt in stukken, op eenvoudige wijze en op verschillende liedjes, het refrein en de coupletten aangeleerd. Ook brengen we een spelelement in de dans, waarin we in groepen elkaar zullen uitdagen (geen improvisatie nodig). We sluiten samen af met een super choreografie en een spetterende dans!

Deze workout is gericht op kinderen tussen de 4 en 8 jaar en wordt gegeven door Peggy Reiziger van Humpie Dancing.  

DIRECT INSCRIJVEN

 

www.humpiedancing.nl

info@humpiedancing.nl